Veelgestelde forumvragen

Leuk dat je kennis komt maken met ons forum. Het forum hoort bij deze website. Op het forum vind je handboeken, folders, aangeboden en gezochte mobylettes en onderdelen, technische handleidingen, en kun je vragen stellen en beantwoorden. Alles is welkom. Het doel van het forum is om Mobylette liefhebbers bij elkaar te brengen, en elkaar te helpen met deze geweldige hobby. Ieder beleeft de hobby op zijn eigen manier: de ene vindt het leuk om onderdelen te verzamelen en te bouwen, de ander vindt het juist leuk om op zijn of haar gebruiksbrommer (grote) tourriten af te leggen. Iedereen is welkom en wordt gerespecteerd! Het forum is er voor en door alle Mobylette liefhebbers!

Als het werken met een internet forum nieuw voor je is, kan het soms een beetje wennen zijn. Daarvoor hebben we de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

In verband met de AVG per mei 2018 besteden we ook aandacht aan persoonsgegevens. Hierin kunnen we heel simpel zijn:
Er worden op geen enkele wijze persoonsgegevens gebruikt voor analyses, reclame of andere doeleinden. Voor aanmelden op het forum kun je een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord instellen. Je dient een e-mailadres op te geven ter verificatie en om e-mails te ontvangen. Je kunt zelf instellen welke mails je wilt ontvangen (bijvoorbeeld abonnementen op onderwerpen, mailtjes bij het ontvangen van persoonlijke berichten in je Inbox, of mailjes vanuit het forumbeheer). Verder bepaal je zelf welke informatie je deelt. Het is verboden om persoonlijke informatie van anderen op het forum te vermelden (denk aan namen, adressen, telefoonnummers, etc). Cookies worden eventueel enkel gebruikt om je gebruikersnaam (en wachtwoord) op te slaan, indien je dit zelf instelt.

Registreren op het forum
Via deze pagina kun je jezelf registreren op het forum. De inschrijving is gratis en vrijblijvend. Je gegevens worden nergens voor gebruikt en niet doorgegeven aan derden.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt
Dat kan gebeuren. Door het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord op deze link, krijg je een mailtje om opnieuw in te loggen. We adviseren je om je wachtwoord op te slaan en het vinkje "Log mij automatisch in bij elk bezoek" aan te zetten. Zo logt je computer automatisch in en zie je meteen de nieuwe berichten. Ben je je gebruikersnaam kwijt? Stuur dan een mailtje. Vermeld hierbij met welk e-mailadres de registratie is gedaan als je met een ander e-mailadres mailt. Er wordt dan een nieuw wachtwoord gegenereerd.

Nieuw op het forum? Stel je voor!
Ben je nieuw op het forum en/of heb je je nog niet voorgesteld? We vinden het leuk als je dat hier doet. We vragen je om een eigen topic (Nieuw Onderwerp) aan te maken.

Foto's toevoegen
Het forum biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren foto's toe te voegen aan je bericht. Op deze pagina op het forum tref je een handleiding voor het verkleinen van foto's en het toevoegen van foto's als bijlage.

Woonplaats vermelden
De meeste leden van het forum wonen in Nederland of België. Ook komen er steeds meer (Nederlandstalige) Duitse leden bij. Dat vinden we erg leuk! Om inzicht te krijgen wie waar woont, maar ook om het zoeken of aanbieden van onderdelen gerichter te kunnen doen, vragen we je om je woonplaats in het profiel te vermelden. Hier staat hoe je dat doet.
Bij aanmeldingen vanaf 5 juli 2016 wordt dit gevraagd bij het registreren en hoef je dit niet handmatig in te stellen.

Ik zoek onderdelen
Zoek je onderdelen voor je brommer? Graag niet mailen naar de redactie van de website en het forum. Het forum heeft geen voorraad met onderdelen beschikbaar. Wel hebben we veel leden die onderdelen graag laten doorstromen naar mede-liefhebbers.
Stel een concrete vraag met wat je zoekt, met foto of afbeelding, in deze rubriek.

Technische vragen
We rijden allemaal met oude Mobylettes. Het kan gebeuren dat iets niet (goed) meer werkt. Daar is deze aparte rubriek voor. Het is ook mogelijk om de zoekfunctie rechtsbovenin te gebruiken om te kijken of iemand anders dezelfde vraag al eens gesteld heeft. Hiervoor kun je één of meerdere trefwoorden gebruiken. Als het aanhaakt op een onderwerp van iemand anders, kun je dat aanvullen met jouw vraag/suggestie. Zo houden we het forum overzichtelijk met de onderwerpen bij elkaar.

Verder..
Verder willen we vermelden dat het forum vooral leuk en gezellig moet blijven. Respecteer elkaar en elkaars manier van het beleven van de hobby. Een kritische blik en advies geven mag, maar val elkaar niet af. Alles en iedereen is welkom!
Twijfel je waar je een topic moet plaatsen? Plaats heb waar jij denkt dat hij het meest logisch staat. Indien nodig, zal het beheer het verplaatsen naar de juiste rubriek.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op!